jueves, 13 de marzo de 2008

Activitat II: La Blogosfera educativa i la llista d’enllaços

Aquesta segona activitat m’ha paregut prou interessant, principalment, perquè hem de saber buscar en Internet allò que volem, en aquest cas blogs interessants d’educació física i de Noves tecnologies. M’he adonat que un blog no serveix únicament per a col•locar vídeos, fotografies, comentaris absurds..., sinó per a informar a tota una comunitat sobre el teu treball, les teues experiències, etc. en el nostre cas és de principal interès l’àrea d’educació física, on he de dir que hi ha una gran quantitat de blogs interessants arreu del mon.

Pel que respecta a l’activitat, he de dir que no m’ha costat massa, i he pogut aprendre molt sobre els criteris de búsqueda dels blogs que ens podrien interessar. No obstant si que cal tenir en compte que m’ha costat un poc trobar blogs de noves tecnologies, potser perque no hi hajen tants o perquè l’àmbit de noves tecnologies és molt extens i m’ha costat trobar blogs que foren més especifics d’aquest tema.

Els buscadors que he utilitzat han sigut els 3 que ens ha comentat el professor a l’informació de l’activitat 2: El Technorati, Google Blogs i BlogPulse, he de dir que el Google Blog ha sigut el més útil, en el que més m’he aclarit i he aconseguit trobar blogs d’interès.
Els blogs que he elegit son els següents:
- http://educacionfisica20.blogspot.com
- http://jaa-educ-fisica-musica.blogspot.com
- http://educacionfisicaaguilas.blogspot.com/
- http://blocs.xtec.cat/elracodelignasi/2008/03/05/mas-deporte-en-los-colegios---- contra-la-obesidad-infantil
- http://educacionfisicarafaluque.blogspot.com/
- http://educacionfisic.wordpress.com/
-http://www.educacion-fisica.org/2008/01/28/cinco-escuelas-britanicas-emplean-wii-para-evitar-la-obesidad/
- http://paraunamejorefi.blogspot.com/
- http://web.educastur.princast.es/cpr/nalon_caudal/recursosymateriales/materiales aula/educacionfisica.php
- http://didacticaef2jorgeviano.blogspot.com/
- http://tecnoedufisica.blogspot.com/
- http://ariveracorvera.blogspot.com/2008/03/ensayo.html
- http://internetparticipativa.blogspot.com/
- http://edublog-vazquez-celia.blogspot.com/

Aquests blogs els he seleccionat perquè tractaben temes relacionats en l’educació física (ja forà en l’educació primaria, secundaria, o en l’esport d’èlit) i en les noves tecnologies.

He de dir que de tots els blogs d’educació física i Noves tecnologies que he visitat, m’ha interessat bastant un article que hi ha en el blog (http://www.educacion-fsica.org/2008/01/28/cinco-escuelas-britanicas-emplean-wii-para-evitar-la-obesidad/) i que té per títol: “Cinco escuelas británicas emplean Wii para evitar la obesidad”, en el qual 5 centres britànics han proposat i començat a utilitzar el videojoc de Nintendo “Wii” per a evitar en tot el que els siga possible l’obesitat infantil, deguda segons ells a la inactivitat física.
Personalment pense que açò servirà més per a divertir als nens que per a promoure l’exercici físic. El que és deuria de fer a més d’aquesta activitat lúdica seria inculcar en els nens hàbits alimentaris adequats i promoure l’exercici físic no a través dels videojocs (encara que no es mala idea del tot, ja que la “Wii” suposa fer exercici físic al cap i a la fi) sinó a través d’activitats extraescolars i motivant els nens per a que s’interessen per l’esport.

No hay comentarios: